Beste speler,

In dit spel neemt u de rol aan van een kersverse burgemeester die een groot Koninginnedagfeest wil organiseren.

Uw stad, Hovenburg, is een middelgrote stad met 190.000 inwoners. Daarnaast prijst Hovenberg zich gelukkig met een rustige bevolking, een bloeiende cultuursector en een aantal grote jaarlijkse evenementen waar de stad landelijk bekend om staat. Koninginnedag voor deze stad is daarom een belangrijk moment. Niet alleen voor de inwoners zelf, maar ook voor het imago van de stad.

De Hovenburgse Koninginnedag bestaat uit een groot dancefeest en een vrijmarkt. Twee totaal verschillende onderdelen die daarbij een heel ander soort publiek trekken. Het is daarom de kunst elk jaar om er voor te zorgen dat iedere bezoeker het naar zijn zin heeft.

Tijdens het spelen komt u een groot aantal dilemma's tegen die ook tijdens echte evenementorganisatie opgelost moeten worden. Hoe u deze dilemma's oplost, is geheel aan u. Er zijn geen goede of fouten antwoorden, maar uw beslissingen kunnen wel vergaande consequenties hebben voor de verloop van uw feest.

Het spel neemt ongeveer een uurtje van uw tijd in beslag - hoewel het uit kan lopen naarmate u meer onderzoek doet. Gelukkig wordt u bijgestaan door gemeentelijke adviseurs die u maar al te graag van advies en informatie willen voorzien. Wees wel voorzichtig: uw adviseurs hebben hun eigen voorkeuren die af en toe niet tot de beste keuze voor uw evenement leiden. Sterker nog, af en toe zijn ze het niet met elkaar eens. Klakkeloos hun advies overnemen is daarom niet aan te raden.

Om uzelf te kunnen te informeren heeft u beschikking tot een boekenkast met documenten. We raden u aan om kernwoorden uit de vragen te gebruiken en de tekst te doorzoeken met de zoekfunctie (CRTL-F). Sommige bronnen zijn Engelstalig.

Het spelscherm ziet er als volgt uit:

Het spel wordt in zijn geheel bestuurd per muis. Ga dwalen met uw cursor totdat een element in de omgeving rood oplicht. U kunt naar deze onderdelen gaan door ze aan te klikken.

De reacties van uw adviseurs krijgt u via uw 'Tweedle'. Een soort combinatie tussen Twitter en een chatprogramma.

De bedoeling van het spel is om u inzicht te geven in:

Tot slot raden wij u aan om voor het spelen van dit spel, een van de volgende browsers te gebruiken:

U kunt Internet Explorer proberen, maar we kunnen niet garanderen dat het spel zal werken zoals het hoort te werken. U zult daarom wanneer u Internet Explorer gebruikt, bij de volgende pagina de keuze krijgen om de ChromeFrame te installeren. Dit is een toevoeging voor Internet Explorer die er voor zorgt dat dit spel zonder problemen gespeeld kan worden.

Veel plezier!

8/11/2010 - Op dit moment kunt u weer uw vooruitgang opslaan. Let op: het laden van het spel kan een minuutje kan duren.

Ga naar het spel

(opent in nieuw tabblad)